Det kan synes mærkeligt at begynde at blande arbejdet med kræft ramte børn, sammen med produkter til opvarmning af private hjem.  Men der er altså mening med galskaben.

Vores ambition rækker ud over blot at skubbe produkter over disken. Vi er ikke dem der sælger en varmepumpe til private, som så selv kan forsøge sig med at sætte den op. Varmepumper er avancerede apparater, og der er lovkrav til både udstyr og de professionelle, der skal installere dem. Derfor har Energiland valgt ikke at sælge varmepumper til private uden installation.

Vi har et ansvar

Som virksomhed har vi et ansvar for vores påvirkning af vores fælles samfund og miljø. En varmepumpe indeholder kølemiddel, og den bruger energi. Kølemidlet er giftigt, og har en lagt højere effekt som drivhus gas end f.eks. CO2. Derfor skal kølemidlet holdes inde i apparatet, og det er en professionel installatør garant for.

På samme måde er en varmepumpe kun effektiv og en miljømæssig og økonomisk gevinst, hvis den er installeret korrekt. En varmepumpe med for lidt, for meget eller luft i kølemidlet, kan let være nærmest værdiløs og blot en strømsluger.

Det er derfor, at Energiland har besluttet kun at sælge produkter inklusive installation. Selv om vi sikkert kunne sælge langt flere varmepumper, hvis vi faldbød dem, som supermarkederne har gjort det i mange år. Der står tusindvis af varmepumper rundt omkring i de Danske hjem, der blot sluger strøm og som aldrig bliver de penge værd som folk har investeret i dem.

Hvordan fortæller vi det til dig. Hvordan kan vi få dig til at tænke, at Energiland faktisk tager sit sociale ansvar alvorligt? Jo ved at vise, at vi støtter en organisation, som har til formål at støtte familier i deres sværeste situation. Børrecancerfonden gør et enestående arbejde, og det vil vi gerne bakke op om.

Derfor har vi besluttet, at donere 20 % af vores avance på hvert produkt vi sælger i resten af 2018, til Børrecancerfonden. Vi håber, det bliver et stort beløb, som kan bidrage til det fortsatte arbejde for fonden.

Hvis du vil vide mere om vores samarbejde med Børrecancerfonden, er du velkommen til at kontakte Stig Hartmann Brask hos Energiland eller Jakob Kargaard hos Børrecancerfonden.