Vi er e-mærket, og du kan derfor handle trygt hos os

Derfor skal du vælge en varmepumpe til sommerhuset

Energiland energiløsning

Varmepumpen er blevet en af de mest populære klimaløsninger til sommerhuset og kolonihaven. Og det er der flere gode grunde til. Der kan nemlig være mange penge at spare på varmeregningen ved at skifte til en varmepumpe. Derudover giver varmepumpen mulighed for en mere energieffektiv og grønnere form for opvarmning samtidig med at den bidrager til et sundere indeklima.

Opvarmer du dit sommerhus med en el-radiator eller brændeovn, er det ekstra relevant for dig at overveje at skifte til en varmepumpe, både af hensyn til miljøet og din pengepung.

Luft-til-luft-varmepumper er det typiske valg til opvarmning af fritidshuse, da der ofte er et mindre varmebehov end i en helårsbolig. Luft-til-luft-varmepumper varmer ved at optage varmeenergi fra omgivelserne (udeluften) og afgive denne energi som luftvarme indenfor.

Overvejer du, om en varmepumpe er det rigtige valg for dig? Herunder har vi samlet 5 gode grunde til at skifte til en varmepumpe i sommerhuset, som måske kan hjælpe dig i din beslutning:

  • Behagelig indetemperatur året rundt. Opvarmning om vinteren og køling om sommeren – med en varmepumpe er du sikret en behagelig indetemperatur i både de kolde og varme måneder.
  • Undgå frostskader om vinteren. Mange varmepumper kan indstilles til at sørge for at indetemperaturen aldrig falder til under 8-10 °C, når du ikke er i sommerhuset. En let opvarmning om vinteren er med til at holde frostskader og skimmelsvamp for døren.
  • Spar penge på elregningen. Varmer du normalvis dit sommerhus med el-radiator eller andre eldrevne opvarmningsformer, kan der være mange penge at spare ved at skifte til en varmepumpe. Varmepumper er nemlig ofte langt mere energieffektive end andre former for eldrevne opvarmningsformer, hvilket du kan se på SCOP-værdien. Jo højere en SCOP-værdi, jo mere energieffektiv er produktet.
  • Nem at installere. Din installatør kan hurtigt sætte varmepumpen op, og der er derfor ikke langt fra tanke til opvarmning med din nye varmepumpe. Det er dog vigtigt at huske, at du skal have en kvalificeret installatør til at installere din varmepumpe.
  • Et sundt indeklima. En varmepumpe cirkulerer luften i rummet, imens den sørger for en stabil indetemperatur, hvilket er med til at skabe et sundt indeklima. Nogle varmepumper kan tilmed hente frisk luft ind udefra, så du er sikret et friskt indeklima.

Se vores udvalg af luft-til-luft-varmepumper lige her

Har du spørgsmål eller mangler du assistance til at vælge din varmepumpe?

Ring til Energiland i dag på 28 95 01 73 – vi sidder klar til at hjælpe dig.