Vi er e-mærket, og du kan derfor handle trygt hos os

Energipriser på himmelflugt får varmepumpesalget til at vokse

Kronoterm luft vand varmepumpe Adapt

Interview med administrerende direktør Christian Gulløv

Ønsket om grøn omstilling, skyhøje gaspriser og krigen i Ukraine har fået salget af varmepumper i Danmark til at stige. Hos Energiland mærker vi også den voksende interesse fra det rekordstore antal kunder, der henvender sig med ønsket om at skifte til en varmepumpe.

”Lige nu oplever vi en femdobling på henvendelser vedrørende vores varmepumper, hver gang vi har en annonce ude i medierne. Efterspørgslen på varmepumper har været stigende længe, men i kølvandet på de sidste måneders hændelser, har efterspørgslen taget til” fortæller administrerende direktør Christian Gulløv.

Den grønne omstilling og tilskud til investering i varmepumper fra det offentlige har fået mange danskere til at skifte til en varmepumpe i de seneste år. Dertil oplever mange i de disse måneder en voldsom stigning på deres gasregning, hvilket formodentlig har været endnu en årsag til, at flere nu vælger varmepumpen til.

”Interessen for varmepumper steg allerede sidste år i forhold til tidligere år, men med de varmepriser, som vi ser lige nu, oplever vi hos Energiland, at flere og flere ønsker at gøre sig mere uafhængig af gaspriserne fremover. Vi har stor indlevelse med de mange danskere, der i øjeblikket får forhøjede varmeregninger ind ad døren, og vores team arbejder hver dag hårdt for at assistere de mange forbrugere, der af samme årsag ønsker at skifte til en varmepumpe” uddyber Christian Gulløv.

Den voksende efterspørgsel betyder samtidigt, at der i øjeblikket løbes ekstra hurtigt på gangene og tages ekstra mange telefoner hos Energiland.

”Selvom det altid er rart at have travlt, ser vi det dog ikke som nogen fordel med så stort et pres, som vi oplever lige nu. Vi tager naturligvis gladelig imod udfordringen sammen med vores utroligt loyale medarbejdere, der ikke knyr, selvom de får travlt. Vi har længe arbejdet for at være med til at fremme den grønne omstilling, så vores organisation har været forberedt på et temposkift. I øjeblikket går det bare utroligt stærkt” pointerer Gulløv.

Mange kunne frygte, at den enorme efterspørgsel vil afføde prisstigninger på varmepumper. Hos Energiland gør vi, hvad vi kan for at undlade at hæve priserne under krisen.

”Det er nu, vi skal og bør udvise socialt ansvar og ikke bare skrue priserne op. Vi vælger kun at justere priserne, så de passer til materialernes pris. Socialt ansvar og anstændighed er de vigtigste parametre for vores ageren lige nu” understreger Christian Gulløv afsluttende.