Electro Energy er en middelstor dansk vækstvirksomhed med fødderne solidt plantet i den danske energibranche. Electro Energy har over det seneste årti målrettet sin forretning den grønne omstilling og er derfor i dag en af flere vigtige aktører, når det kommer til at gøre danske boliger og kontorer både grønne og energieffektive.

For at gøre valget om grønnere energi mere tilgængeligt for den almindelige dansker, lancerede Electro Energy konceptet Energiland. Formålet med Energiland er at bringe den private forbruger og Electro Energys professionelle kunder tættere sammen. Adm. Direktør, Christian Gulløv, for-
klarer her, hvordan konceptet er et vigtigt bidrag til den grønne omstilling.

Vi etablerede Energiland i 2014 for at skabe en platform, hvor vi kan optimere salgs- og leverings-processerne. Kunderne hos Energiland kan nyde godt af, at alle parter er gode til hver deres del – både os som udstyrsleverandører og de fagmænd, vi har udvalgt til at gennemføre selve installationen.

Processen er ganske simpel. Privatkunden bestiller den ønskede varmeløsning på Energilands hjemmeside, som kan udarbejde et standardtilbud, der passer på 90 % af alle boliger. De resterende 10 % får gratis rådgivning via mail eller telefon. Derefter finder Energiland en installatør blandt deres professionelle samarbejdspartnere, som sørger for montering og installation hos kunden. Gulløv uddyber:

På den måde kan fagmanden fokusere på at levere det gode håndværk, imens vi hos Energiland klarer alle beregninger og det mere “bureaukratiske” udenom selve installationen. Den strømlinede processer betyder, at vi kan tilbyde en lavere slutpris, fordi vi så at sige har skabt en nem og brugbar skabelon. Håndværkeren sparer tid og besvær imens kunden kan få varen/installationen leveret direkte – uden diverse mellemregninger, som var nødvendige førhen.

Ingen fordyrende mellemled 

Det har taget 3-4 år at optimere Energiland og få forretningen til, hvor den står i dag. Nu køber kunderne varmepumper direkte fra leverandører som Hisense hos Energiland. Gulløv forklarer, hvordan denne løsning kommer kunden til gode:

Ved at levere direkte fra producenten, sparer vi den fordyrende mellemmand væk. Dette kommer forbrugeren til gode via lavere priser. Konkret betyder det en besparelse på mellem 25-50 % i forhold til lignende udbud. Det har medført en så stor efterspørgsel, at montørerne har virkeligt travlt, hvorfor der løbende er behov for nye samarbejdspartnere i håndværkerbranchen. Vi er således altid på udkig efter nye dygtige montører.

Energiland er specialister i varmeløsninger til sommerhuse, fritidsboliger og mindre kontorer. Større husstande med mere komplekse varmeløsninger kræver ofte et besøg fra en fagmand, inden Energiland kan afgive et tilbud.

Ved større huse med flere facetter i varmeløsningen kræves der ofte et direkte sam-
arbejde med nogle af vores dygtige installatører. Vi formidler naturligvis også tilbudsgivningen i disse sager, men det kræver et besøg og nogle beregninger, inden tilbuddet gives, forklarer Gulløv.

Kundens behov i centrum

Hos både Electro Energy og Energiland handler det altid om at finde den gode løsning, og om at ramme kundens behov.

Der er så at sige to samarbejdspartnere for os; fagmanden som skal levere den gode løsning og slut-kunden, der skal blive tilfreds med løsningen. Derfor har det været vigtigt for os at skabe en model, der er god både for slutkunden og for fagmanden, som også er en vigtig samarbejdspartner, forklarer Christian Gulløv.

Energiland bestræber sig på at gøre det nemmere og billigere for husejere at vælge en varmepumpe som energikilde. En varmepumpe indbringer ofte betydelige besparelser på elregningen, samtidig med at den er et langt mere miljøvenligt valg af energikilde. 

Udover at mindske din egen elregning, gør du også klimaet en tjeneste, når du skifter til en grønnere energikilde som en varmepumpe. Luft/luft varmepumperne er ikke blot interessante for private, men også for små og store virksomheder. Så du kan også bare ringe til os fra kontoret, hvis det er blevet for varmt eller for køligt. Vi leverer og installerer indenfor ti dage, så dit kontor, sommerhus eller hjem kan få en mere behagelig temperatur på en klimabevidst facon – uanset om du har brug for nedkøling eller opvarmning, afslutter Gulløv.