Vi er e-mærket, og du kan derfor handle trygt hos os

Sådan skaber du et sundt indeklima

Energiland indeklima

Den gennemsnitlige dansker opholder sig indendørs 80-90 % af livet. Det stiller høje krav til vores indeklima. Indeklimaet påvirker nemlig vores velvære, koncentrationsevne og helbred. Derfor er det vigtigt, at vi investerer i vores indeklima og klimatekniske løsninger.

De fleste af os har oplevet at opholde os i et lokale med et dårligt indeklima. Der kan være mange årsager til, at et usundt indeklima opstår. En for kold eller varm rumtemperatur, for højt CO2-niveau, forhøjet luftfugtighed eller en generel mangel på frisk luft er en række af de typiske årsager. Et dårligt indeklima kan medføre træthed, hovedpine, forringet koncentrationsevne og en generel uoplagthed. På længere sigt er der risiko for skimmelsvamp samtidig med at personer, der ofte opholder sig i lokalet, kan udvikle eller forværre alvorlige sygdomme.

En anden årsag til et usundt indeklima er vira og bakterier i luften. De seneste år har for alvor vist, hvor hurtigt nogle luftbårne bakterier og vira kan sprede sig og gøre os syge.  Særligt i lokaler, hvor mange mennesker befinder sig sammen i længere tid, som i skoler, institutioner og på arbejdspladser, er det vigtigere end nogensinde før at sørge for et sundt indeklima. Hvordan gør man så det?

Her er fire gode huskeregler til et sundt indeklima:

  1. Frisk luft er et af de vigtigste punkter at fokusere på, når det kommer til et sundt indeklima. Særligt i vinterhalvåret, hvor vi opholder os indenfor det meste af dagen, er det vigtigt at skifte luften ud flere gange dagligt.
  2. Med et lunt og tørt lokale året rundt mindsker man risikoen for fugt og skimmelsvamp. Hold en jævn temperatur hele året.
  3. Regelmæssig rengøring bekæmper støv og bakterier, der kan forringe luftkvaliteten og irritere luftvejene.
  4. Sørg for god luftcirkulation, særligt hvis mange mennesker opholder sig i de samme lokaler.

Sundt indeklima med en varmepumpe

Interessen for varmepumper stiger enormt i disse år, fordi varmepumpen udgør et grønnere og mere energieffektivt alternativ til tidligere opvarmningsmetoder. Men varmepumpen giver ikke blot bedre og billigere opvarmning, den kan også være med til at skabe et sundt indeklima året rundt. Varmepumpen sikrer nemlig en stabil rumtemperatur ved enten at varme eller køle alt efter årstid. Derudover sørger den for konstant luftcirkulation, samtidig med, at flere varmepumper i dag kan måle CO2-niveauet i rummet og give besked, hvis niveauet bliver for højt, og det er tid til at lufte ud.

Varmepumpen der fjerner COVID-19 i luften

Mere avancerede teknologiske løsninger indenfor indeklima vokser frem i disse år. Heriblandt findes varmepumpefabrikanten Hisenses Hi-Nano-teknologi, der bekæmper bakterier og vira som coronavirus i luften. Hi-Nano-teknologien fungerer ved at udsende højkoncentrerede positivt og negativt ladede ioner, der hæmmer vira og bakterier i luften og genopretter et sundt og sikkert indeklima. Således er det nu muligt, med varmepumper som Hisenses Fresh Master, at bekæmpe bakterier og vira i luften, der ellers ville gøre os syge.

Hisenses Fresh Master kan tilmed, som den eneste af sin slags, trække frisk luft ind udefra. Luften hentes udefra og føres igennem flere filtrerende og luftrensende lag, inden den strømmer ind i lokalet. Dette er en effektiv måde at sikre ventilation og frisk luft i rummet på, selv på de dage hvor man glemmer at få luftet ud.

En varmepumpe kan altså være en effektiv og miljørigtig medspiller i kampen mod dårligt indeklima. Du kan læse mere om Hisense Fresh Master her.