Vi er e-mærket, og du kan derfor handle trygt hos os

Spar penge med en ny varmepumpe, jo før jo bedre

Det er altid en god ide at holde lidt styr på varmeudgifterne. Hvornår kan det betale sig at skifte? Hvad skal jeg så skifte til? og hvordan ser fremtiden ud. Spar penge med en ny varmepumpe

Der er ca. 50.000 oliefyr i Danmark. Mange af dem er ret gamle og det koster en formue at fyre med dem. Olieprisen svinger men det er let 8 -9 kr. literen. Så 1000 liter er en stor belastning på de flestes budget. Mange har sikkert tænkt ”kan det ikke gøres billigere?” og så alligevel skubbet beslutningen ud i fremtiden. Det kan virke uoverskueligt at skulle skifte varmekilde. Men sandheden er, at jo før jo bedre, spar penge med en ny varmepumpe

Det er for de fleste slemt nok at skulle skifte bil, og vi er dog mange der ved lidt om biler. Vi læser forskellige tester, ja nogle holder lige frem et bilblad. Men når det gælder varmekilden i vores hjem, er der ikke mange der læser månedlige magasiner, om oliefyr eller varmepumpe eller tests på nettet. Meget få ikke fagfolk interesserer sig for varmepumper og oliefyr. Vi tror vi ved, at det ikke er billigt at skifte varmekilde.

Et eksempel

Da undertegnede i 2001 flyttede ind i en dejlig muremester villa fra 1926 stod der er ældre Tasso gasfyr i kælderen. Allerede dengang udtrykte den lokale varmetekniker overraskelse over, at  det 18 år gamle fyr stadig var i drift. Vi bad om et overslag på en udskiftning til et kondenserende gasfyr og det lød på ca. 40.000 kr.

Tasso fyret fik lov at blive stående. Først da fyret gav op på sin 30 årsfødselsdag, blev det udskiftet med et helt moderne kondenserende gasfyr og en brugsvandsvarmepumpe. Siden viste det nye energiforbrug sig at være så lavt, at hvis vi havde foretaget investeringen, allerede da vi flyttede ind, havde vi sparet i omegnen af 100.000 kr. Også selv om vi skulle have lånt pengene.

Så i bagklogskabens ulideligt klare lys, havde det været en god ide at skifte et gammelt fyr til en moderne energiløsning. Med den lave rente og de høje energipriser, er det en god forretning at investere i ny varmepumpe, nyt oliefyr og brugsvandsvarmepumper. Eller det som også kaldes varmepumpe vandvarmere.

Så opfordringen fra Energiland til dig er, at gå ned i kælderen, ud i bryggerset, eller hvor din varme installation end befinder sig, skriv fyrets navn ned og søg på nettet efter andre familiers erfaring med netop det fyr. Måske vil det vise sig, at andre har sparet mange penge, ved at skifte til en moderne varmeløsning. Dvs. du kan spar penge med en ny varmepumpe.

Kig på din varmeregning

Det er også en god ide at kigge kritisk på sin varmeregning, olieregning, gasregning eller hvad man nu har. Det er ikke helt forkert, når der reklameres med at du kan spare op til 70% på din varmeregning ved at skifte til en mere effektiv varmekilde. Lav beregningen, hvad bruger jeg i dag, hvad koster det at udskifte til nyt, og hvad koster det mig at låne pengene. Og hvor mange år går der før min investering er tjent hjem. Ofte ligger ROI (return on investment) på under 8 år. Og i mange tilfælde, vil besparelsen rigeligt betale afdragene på et evt. lån. Ofte er der endda et lille overskud, som kan bruges til noget sjovere end olie og gas.

Det er ikke tit at den nye bil betaler sig selv. Eller at det nye køkkenet tjener sig selv hjem på 6 år. Så ud over at du ofte får et bedre indeklima, en hyggelig varme og en god CO2 samvittighed, er et nyt varmeanlæg den bedste investering du kan gøre for dig selv og din familie. Så Spar penge med en ny varmepumpe

Hvis du vil vide mere eller have hjælp til energiberegningen så er du velkommen til at kontakte www.dev.energiland.dk info@nergiland.dk eller 2895 0173

Så konklusionen er Spar penge med en ny varmepumpe