Vi er e-mærket, og du kan derfor handle trygt hos os

Vores liv med en varmepumpe

En kunder fortæller, hvordan hun oplever at få en varmepumpe og en brugsvandsvarmepumpe i huset.

”Vi bor i et ældre hus, fra 1921 og det er ikke ligefrem noget lavenergihus. Egentlig havde vi lært at leve med den høje varmeregning, for det var bare en del af ”charmen” ved at bo i en gammel muremestervilla.

Men min mand kom en dag hjem og fortalte, at man kunne spare en hel del med en luft/luft varmepumpe. Vi kiggede lidt på forskellige modeller, men syntes de var både dyre og grimme. Så vi slog det lidt hen. Da vi så i foråret 2015 fik vores gasregning, som igen var på næsten 25.000 kr. og vi samtidigt var begyndt at tale om en familietur til Thailand, stod det os klart at vi måtte gøre noget.

Energiland

Vi fandt ww.dev.energiland.dk på nettet, og bestilte en Gorenje Blue Comfort II 3,5 kW som vi fik monteret i vores stue. Hele historien kostede under 10.000 kr. og så fik vi oven i købet 3.600 i energitilskud. Det gik hurtigt og nemt, og vi fandt, i samarbejde med montøren, et diskret sted at montere indedelen. Efter meget kort tid glemte jeg, at den sad på væggen. Når varmepumpen først er blevet indstillet, klarer den faktisk sig selv. Ud over at vi har fået dejlige varme i huset, kan jeg også mærke, at den er med til at forbedre indeklimaet. Den cirkulerer luften i det meste af huset.

Nu har vi så fået gasregningen for 2016/17, og den er helt nede på 14.000 kr. Vi har alene det først år sparet 11.000 kr. på gassen ved at installere varmepumpe. Det skal dog bemærkes, at vores elregning er steget med ca. 3000 kr. så det betyder at den reelle besparelse har været på hele 8.000 kr.

Det et godt tilskud til på flybilletterne til Thailand, så nu skal vi afsted på familieferie”.

Baggrund

Ulla Grundtvig bor i Sorø og har foruden varmepumpen, også fået monteret en brugsvandsvarmepumpe, solceller og et helt nyt kondenserende gasfyr. Det betyder at den gamle muremestervilla er gået fra at være energimærket som et F hus, til nu at være B. Det er ikke alene godt for driftsøkonomien, det er ifølge den lokale ejendomsmægler, både med til at hæve prisen og gøre det hurtigere at sælge hvis Ulla og hendes mand skulle ønske at flytte.

Tidligere var den samlede energiudgift i omegnen af 37.000 kr. I dag kan de nøjes med under 20.000 for gas, brænde og el i den 150m2 store muremestervilla fra 1921.

Gorenje samlet pakke 2
Gorenje samlet pakke 2